Buscar

Páginas

uwwweeekkkk!!!!!!!!!!!

uwwweeekkkk!!!!!!!!!!!

Singapore, I come!

hehe.... sorry la dah lame xupdate kat blog ne.... actually i kind of busy lately...
kenape? sebab saye sedang membina kerjaya sekarang ne... nak tau ape? hehe.. keje lah kan...
so, sekarang ne saye dah jadi landskap consultant....
gempak x? tapi biase2 jela kan nk story pon... i have a great story nk cerita kat u guys,..
pada 25 december 2010, hehe gempak2 jek kn... saya pergi travel holiday ke Singapore...
actually, xdelah holiday sgt sebab pegi pon 2 hari jek.... byk lagi tempat xtravel tapi ape2 pon im GLAD because i got this big peluang untuk travel ke negare org lain even 2days only...
mlam 2 kitorang msuk from Woodlands untuk checking up about 12 am... gile x? hee, before 2 kitorang merayau dulu kat johor and then baru masuk Singapore.... 
after checking up, lalu kami di Tambak Johor 2.. peh! die pnye view mmg sgt cantik....
seriously! im fell in love wif that....
masuk2 jek... mcm tenang jek because not too crowded there... the road at there not same wif our country. road...
ke yg time 2 org da tido mlas nak keluar? hehe.... so arriving there about 2 am... tido di rumah atok yg bernama tok zain...
so kitorang sampai jek borak2 and then ke Orchard Road... mmg nice lah view malam2 kat sane dengan lampu2 nye because christmas kan... so org kat sne biase2 jela tapi ade certain yng agk mcm snobbish maybe kerana kitorang msian people.. yela, mne xnye ade certain vehicles even kitorang ne follow pada laluan yg btol tapi still nk hon2 jgk... yela kereta msia mne nk sme dgn kereta singapore kn... huu :(
but, ade jgk yg very friendly like atok zain 2! sbb die bagi kitorang tumpang tido umah die.... hehe....
so, da hbh tgk view dkat sne and then lepak at mamak stalll and then blik tido r! pnat kot!
pgi 2 bngon dalam pkul 10.... hehe lambat sket sebab malam tdi tido kul 5 lbey...
siang pegi kat Pasar Geylang.... kat sini byk sgt baju jual harge murah2... xpercaye? serious! kain organza yg salu buat baju pengantin 2 around 10dollar jek tau.. kire kalau convert duit msia about 20 something lah... mne nk dapat kn...
1 dollar there bersamaan dengan rm2.40 here... hah... so pndai2 r kn nk belanje kat sne mcm mne...
cabtik baju2 kat sne... sempat gak r rembat baju kurung moden kat butik first lady sne... murah kn! rembat! hehe
hbh jalan2 sne, pegi kat Makam Habib Noh.... nk diceritakan lah, kat makam ne, kalau berdoa ade hajat INYAALLAH termakbul dengan adenye usaha kn... sebab ne makam wali-wali.... mmg sgt indah lah kat sne.. dengan ukiran kayu... mmg tenang bile smpai sne...
lepas di sane, pergi bergambar dekat singa... bkan yg btol... tpi yg mcm monumen 2 lah... cntik tempat 2... die pnye bngunan peh! mmg unik... sebab ade bentuk kapal atas bangunan 2... gile x? huu
habis bergambar kat sne, pegi lah city plaza... kat situ pon mcm Geylang jgk cuma baju die more 2 yg fashionable lah berbanding yg kat Geylang more 2 yg kurung2,yg tradisional sket... kire more 2 kemelayuan lah...
habis sne... ape lagi balik lah sebab da pukul berape kn... kene gerak lah sebab esoknye ari Isnin... org bekerja kn.... 
smpai rumah around 5am... memang penat tapi berbaloi lah sebab dpt tgk view cntik2 and then merasa mcm mne di negare org lain.. culture mereka even just short days!

so, sape2 yg xpegi lagi... pegi la cepat2... cntik tau!!! and kalau pegi jgn lupe bgitau aku sebab aku nk kirim sekali... hehe!
k... chow chin chau!!!





































Langkawi-nice place!

korang penah pegi pulau langkawi tak?
well, its kind a fun place la..
mmg boley jadik da best perfectly place to have vacation...
kalau nak pegi sane of course la kene pege naek feri tau...
bukan naek tongkang...
nanti kene jual pulak xpasal2..
:)
sampai jek sane boley tengok betapa indahnye laut dengan coklat2 di sane...
aku kalau pegi sane memang shopping time la...
nak tau shopping ape?
hah coklat la...
gile kau.. banyak kot coklat kat sane..macam2 jenis...
pas2 murah la...
boley r tahan...
sebab exclude tax kan...
so, kire kat sane kalau pegi, balik tu bertambah 10 kg la...
:) sebab coklat tu punye pasal....

tapi yang aku nak share dengan korang kat sane ialah tempat2 kat sane
hah.. best gile..
ade air terjun, ade cable car...
smpai aku naek pon mengucap byk kali...
yela, tinggi kot... tapi best la kat atas puncak bile da naek cable car 2..
1 langkawi korang boley tgk tau...
best giler wey...
kalau ade mase mmg nak pegi lagi...
tapi rasenye next year, INSYAALLAH
kalau xde pape aku and da geng nak pegi lagi...
nak join? jom r...
kite jmpe kat sane k...
:)
adios!

permulaan nak cuak

taraa

gile tinggi kan?

kami di puncak! yeah!


air terjun yg sangat lah tinggi


welcome 2 dayang bunting

time ne seronok dapat main angin atas bot

wah!

my charlie's angels

apekah ini?

mandi time!





kami sempat pose jek

miss u guys!

rindu kamu aterk!

:)

terserlah kecuakkan aku

Recent Posts

My Teamwork

My Teamwork

My Graduation Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers