Buscar

Páginas

uwwweeekkkk!!!!!!!!!!!

uwwweeekkkk!!!!!!!!!!!

Resipi Puding roti, resepi nenek moyang :)

Okey, hari tu dengan bangganya saya berjaya menyiapkan puding roti dengan sedapnya. Habis kot! Kali ni saya nak reveal cara cara untuk membuat puding roti. Bukti yang saya pandai masak selain dari pandai makan. Hehehe...

Cara cara yang paling mudah dan sungguh simple sekali:

1. Mula mula prepare lah barang barang nya. Kalau takde barang macam mana nak buat kan kan kan. Pergilah Tesco ke Carrefour ke untuk membelinya. Bahan bahan ialah roti tak kisah berapa keping, marjerin, gula, tepung castard, susu cair 1 tin dan 2 -3 biji telur.

2. Kemudian, masukkan gula dan telur ke dalam bekas dan dipukul sehingga lah kembang macam belon. Lepas tuh, ambil susu cair panaskan atas api kemudian tuangkan bersama ke dalam adunan gula & telur tadi.

Then, ambil tepung castard masukkan ke dalam adunan tadi kemudian kacau sehingga sebati.

3. Lepas kacau, ambil roti, sapukan marjerin kemudian potong kecil-kecil, sukahati nak buat bentuk apa pun janji dah dipotong yek. Masukkan ke dalam bekas.

4. Adunan yang siap dikacau tadi kemudian dituang ke dalam roti roti tersebut dan digaul selama beberapa minit sehingga roti tu kembang.

5. Bila dah kembang, masukkan ke dalam oven, bakar selama 20 minit pada suhu 180 darjah celcius.

Dah siap! Puding roti anda akan sedaap dan enak untuk dimakan. Cuba & try! :)
tarra!

sekadar gambar hiasan apabila terlalu seronok!

3 comments:

Fadzil topaN

puding caramel xde?? next sem wat delivery kt umah aku

Norsyafirah Azhari

boleh jek.... nak ape cakap jek..
:)

Wandy Ridzuan

fuyooooh o.O

Post a Comment

Recent Posts

My Teamwork

My Teamwork

My Graduation Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers