Buscar

Páginas

uwwweeekkkk!!!!!!!!!!!

uwwweeekkkk!!!!!!!!!!!

Superhero ke Superwomen?

Pernah terfikir nak jadi SUPERHERO tak? Saya pernah! (angkat tangan) :) Pernah terfikir nak jadik Super Women lah.. :) Tapi time tu kecik kecik la bila tengok dekat tv, cite kartun pasal ULTRAMAN, SAILORMOON, POWEPUFF GIRLS,  macam macam lah. Tapi time tu jela. Bila dah besar ni terfikir nak jadik superhero yang betul betul super. Yela, sekarang banyak sangat jenayah. 


Paling sadis baru baru ni kita diterkejutkan dengan story pasal dua orang remaja perempuan yang hampir hampir maut bila nak kejar peragut yang meragut beg salah seorang daripada mereka ni. Nak dijadikan cerita, dua orang remaja ni baru balik dari bank. After keluar duit, diorang ni pun balik la. Lepas tu, sang peragut perangai macam haiwan ni (marah sangat) boleh pulak ragut mereka ni. Tapi yang paling sadisnya, seorang ni hampir nak putus tangan manakala yang seorang lagi tak tahu apa condition nye. Mereka ditimpa kemalangan waktu nak kejar peragut tu.


Sadis kan story ni. No wonder lah saya nak jadi SUPERHERO. Boleh selamatkan orang di waktu kesusahan. Tapi memang lah impossible right! Angan-angan jek. Moral of the story, be careful lah dengan keadaan sekeliling anda. Jangan cuba nak jadi sang wira bila keadaan tak mengizinkan kita untuk berbuat demikian. Bukan apa, mungkin dah ditakdirkan untuk kita bersemuka dengan perkara jenayah seperti ini. Yang penting, keadaan kita selamat dan serah pada yang ESA untuk menentukan balasan yang patut diterima oleh sang peragut itu. Peace!


saya nak jadi superwomen!

0 comments:

Post a Comment

Recent Posts

My Teamwork

My Teamwork

My Graduation Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers